Waarom composiet schutting?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een composiet schutting te gebruiken in plaats van traditionele materialen zoals hout. Enkele van de voordelen van composiet schuttingen zijn:

  1. Duurzaamheid: Composietmaterialen zijn over het algemeen duurzamer dan hout en hebben een langere levensduur. Ze zijn bestand tegen rot, schimmels en insecten, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor verval in vergelijking met natuurlijk hout.
  2. Weerbestendigheid: Composiet is bestand tegen de effecten van verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zonlicht, en extreme temperaturen. Hierdoor behoudt een composiet schutting zijn uiterlijk en structuur gedurende een lange periode zonder te vervagen, barsten of kromtrekken.
  3. Onderhoudsarm: Composiet vereist over het algemeen minder onderhoud dan natuurlijk hout. Het hoeft niet te worden geverfd, gebeitst of verzegeld. Regelmatige reiniging is vaak voldoende om de schutting er goed uit te laten zien.
  4. Milieuvriendelijk: Veel composietmaterialen bevatten gerecyclede componenten, wat de impact op het milieu kan verminderen. Bovendien wordt er bij de productie van composietmateriaal vaak minder hout gebruikt dan bij traditionele houten schuttingen.
  5. Esthetische variatie: Composiet schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor er meer ontwerpmogelijkheden zijn. Ze kunnen het uiterlijk van hout nabootsen zonder de nadelen van natuurlijk hout.
  6. Geen splinters: Anders dan hout, veroorzaakt composietmateriaal geen splinters. Dit maakt het veiliger, vooral voor gezinnen met kinderen en huisdieren.