Waar kan composiet niet tegen?

Hoewel composietmaterialen over het algemeen bekend staan om hun duurzaamheid en weerstand tegen veel omgevingsinvloeden, zijn er enkele zaken waar composiet mogelijk minder goed tegen kan:

  1. Extreme hitte: Langdurige blootstelling aan extreme hitte kan leiden tot uitzetting van composietmaterialen. Dit kan leiden tot vervorming, kromtrekken of andere vormen van schade. Het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant te volgen, inclusief aanbevelingen voor blootstelling aan direct zonlicht.
  2. Krasgevoeligheid: Composietmateriaal kan gevoeliger zijn voor krassen dan sommige andere materialen, zoals metaal. Het is raadzaam om voorzichtig te zijn bij het hanteren van scherpe voorwerpen in de buurt van composietoppervlakken.
  3. Chemische blootstelling: Sommige agressieve chemicaliën kunnen schade toebrengen aan composietmaterialen. Vermijd bijtende schoonmaakmiddelen en chemicaliën die niet geschikt zijn voor gebruik op composietoppervlakken.
  4. Schuren of schaven: Hoewel composietmateriaal over het algemeen minder gevoelig is voor splintering dan hout, kan het nog steeds beschadigd raken door ruwe behandeling. Vermijd schuren of schaven van harde voorwerpen tegen het oppervlak.
  5. Vochtige omstandigheden: Terwijl composietmateriaal over het algemeen goed bestand is tegen vocht, kan langdurige blootstelling aan vochtige omstandigheden in sommige gevallen schimmel- of schimmelvorming bevorderen. Regelmatig schoonmaken en inspectie kunnen helpen dit te voorkomen.