Hoe composiet schutting schoonmaken?

Het schoonmaken van een composiet schutting is over het algemeen eenvoudig en vereist geen intensief onderhoud zoals bij natuurlijk hout. Hier zijn algemene stappen die je kunt volgen om een composiet schutting schoon te maken:

  1. Verwijder los vuil: Begin met het verwijderen van bladeren, takjes en ander los vuil van de schutting met een bezem of een zachte borstel.
  2. Spoel af met water: Spoel de schutting af met een tuinslang om oppervlakkig vuil weg te spoelen. Dit kan helpen bij het verwijderen van stof, pollen en andere kleine deeltjes.
  3. Reinig met milde zeep: Vul een emmer met warm water en voeg een mild afwasmiddel of een specifieke composietreiniger toe. Gebruik een zachte borstel of spons om de schutting schoon te maken. Werk in kleine secties en wrijf zachtjes om vuil en vlekken te verwijderen.
  4. Grondig naspoelen: Spoel de schutting grondig af met schoon water om zeepresten te verwijderen en ervoor te zorgen dat er geen reinigingsmiddel achterblijft.
  5. Vlekverwijdering: Voor hardnekkige vlekken zoals schimmel of roest, kun je specifieke reinigers gebruiken die geschikt zijn voor composietmaterialen.
  6. Voorkom krassen: Vermijd schurende reinigingsmiddelen en harde borstels, omdat deze krassen op het oppervlak van het composiet kunnen veroorzaken.
  7. Regelmatig onderhoud: Voer dit schoonmaakproces regelmatig uit om de schutting er goed uit te laten zien en de levensduur te verlengen. Het exacte schoonmaakinterval kan afhangen van de lokale omstandigheden, zoals blootstelling aan de elementen en de mate van vervuiling.